Král hazardu Ivo Valenta dostal senátního padáka! V horní komoře končí

Ivo Valenta, který je pro své působení v loterijní společnosti Synot známý jako král hazardu, dostal v druhém kole senátních voleb „padáka“. Horní komoru po šesti letech opustí. Ve volebním duelu prohrál s Jozefem Bazalou (KDU-ČSL).

„ZÍSKAL JSEM ZLATO I STŘÍBRO. Děkuji všem jedenácti tisícům voličům z prvního kola a osmi tisícům voličům z kola druhého za všechny hlasy, které mi věnovali. Je to opravdu velmi vysoká podpora, které si moc vážím“, uvedl po druhém kole senátních voleb Valenta na Facebooku a dodal, že šest let v Senátu mu dalo mnoho cenných zkušeností. Ve finálním souboji získal více hlasů lidovecký kandidát.

„Potvrdilo se tak, že KDU-ČSL má v našem regionu velmi disciplinované voliče. Vítězi voleb jsem hned po sečtení hlasů telefonicky gratuloval“, uvedl král hazardu s tím, že nad dalším působením v politice bude uvažovat. „Co se týče mé osoby, Slovácku jsem pomáhal mnoho let před mým vstupem do politiky, pomáhám mu nyní a budu v podpoře regionu pokračovat i nadále. O mém budoucím působení v politice se poradím se svou rodinou a týmem, a následně si tuto záležitost vyhodnotím…a alespoň budu mít víc času na rodinu, především na děti“, napsal s doprovodným smajlíkem červeného srdíčka.

Novým senátorem ve volebním obvodu Uherské Hradiště bude totiž Josef Bazala (KDU-ČSL s podporou STAN a TOP09). Ve druhém kole senátních voleb porazil s 60,78 % hlasů obhájce mandátu Iva Valentu (za Soukromníky), který skončil s 39,21 % hlasů.

„Děkuji za vaši důvěru. Děkuji za všechny gratulace, které v této chvíli dostávám. Osobně mi pogratuloval i Jožka Vaculík a symbolicky jsme si tak předali lidovecky mandát v tomto obvodě“, vyjádřil díky a dodal, že se bude snažit nezklamat a neudělat Slovácku ostudu. Josef Bazala je český folklorista a politik. Od roku 2006 je starostou Starého Města.

Z dalších nevýrazných osobnostní se do Senátu například nedostal Milan Štěch, který opouští horní komoru po téměř 24 letech. Politik mezi lety 2010 a 2018 senátorům předsedal.