Andrej Babiš mladší promluvil. Jak je to s jeho údajnou schizofrenií?

Praha – Andrej Babiš mladší se rozhodl definitivně vystoupit ze stínu a na plno říci pravdu o svém slavném otci. Pro Prostor X tak natočil rozhovor, ze kterého jeho otec rozhodně štěstím skákat nebude.

V úvodu rozhovoru se Babiš mladší redaktorovi omluvil, že nemluví dobře česky, protože byl posledních šest let dost společensky izolovaný. Na otázku, proč přišel a chce promluvit, řekl jen, že k tomu má vícero důvodů.
„Rozhodl jsem se v médiích říct pravdu o tom, co se mi stalo,“ otevřel třaskavé téma. „Jednou pro vždy se chci zbavit falešné diagnózy, která mi zde v Česku byla udělána,“ pokračuje ve vyprávění.

Dle jeho slov z něj jeho otec udělal v médiích úplného blázna. Schizofrenií vůbec netrpí. Tato duševní nemoc mu byla, údajně, diagnostikována, když ho policie, před třemi lety, nalezla na dálnici D1. Policie uvedla, že Babiš mladší blouznil, mluvil z cesty a byl dezorientovaný.

„To, co řekla o mně policie vůbec není pravda,“ začal se bránit v rozhovoru. „Nenašli mě jen tak postávat na dálnici. Policie mě vybrzdila, nasadila pouta a odvezla sto kilometrů pryč. Nevím, proč to udělali, ale mnoho lidí si myslí, že to mohlo být na zakázku. Neměli ani rozsvícené majáky. Byla tam potřeba ze mě udělat psychiatrického pacienta už od roku 2010, kdy se vyšetřovalo Čapí hnízdo,“

V Rozhovoru dále říká, že chce podat trestní oznámení na manžele Protopopovy, kteří ho drželi na Krymu. Žalobu chce podat také na svého otce. Dále také uvedl, že při podepisování dokumentů k Čapímu hnízdu nevěděl, o co jde a co se v dokumentech píše. Pravdu se dozvěděl až později.

Mluvil také o tom, jak jeho otec manipuloval s jeho matkou. Týkalo se to především jejího komentování synova psychického stavu do médií. Babiš mladší je přesvědčený, že slova rozhodně nejsou z její hlavy, ale z hlavy Marka Prchala. 

Rozhovor se dále stočil na jeho vztah s matkou, se kterou prý vychází dobře. Probráno bylo i jeho dětství, které bylo prý jak smutné, tak i veselé. Babiš mladší pracovat jako dopravní pilot pro Travel Servis. Vystudoval vysokou leteckou školu a složil všechny pilotní zkoušky. Místo v letecké společnosti prý získal na přímluvu svého otce. Práce to však nebyla příjemná. Letečtí kolegové mu dávali jasně najevo, kdo je jeho otec.

Andrej Babiš mladší působí během rozhovoru opravdu psychicky vyrovnaně. Ne jako někdo, kdo by byl duševně nemocný. Na otázky odpovídá s klidem a věcně. Není zmatený, ani dezorientovaný. Jeho odpovědi mají logiku a dávají smysl. Opravdu takto vypadá člověk, který trpí schizofrenií?